TapioKoskinen Natosta ja armeijasta "Tää polku ei vie minnekkään,nyt sen ..."

Jenny ja läskiks meni

Ehdottamani keskustelun aihe mailman lihavuus päivänä oli, Jenni ja läskinmurtajat sivustolle ehkä liian vaikea 

 

Tässä vähän vaikeampi puheenaihe

WHO: Lasten lihavuus kasvanut kymmenkertaiseksi vuodesta 1975

Ylipainoisten lasten määrä on kymmenkertaistunut, mutta alipainoisia lapsia on vielä enemmän.

YLE11.10.2017

Pitääkö vai voiko asiasta täällä keskustella, asia on äärettömän vaikea ja monisyinen. Sinänsä tänne enemmän kuin sopiva aihe, eli miten selitää, opastaa ja toimia lasten kanssa, jos itsekin on ylipainoinen ja sinut sen kanssa. Lapsi alkaa ihmetellä miksi häneltä vaaditaan "normaali painoa" jos äiti ja isä on tukevia. Emme oikeastaan voi vain sulkea silmiämme ja toivoa että ongelma katoaa, jos emme voi, uskalla tai haluta siitä keskustella. Itse en lapsena ollut ylipainoinen joten en joutunut kiusatuksi silloin, minä sain jumalaiset mittani (170) vasta aikuisiällä, nyt olen kylläkin tullut alaspäin.

Lähetin ylläolevan tekstin mutta aihe ehdotukseni sensuroitiin pois sivustolta. Luulin tähän päivään asti että he ovat tosimielellä. Mutta on alkanut näyttämään että ideasta on tullutvain kiva, mediaseksikäs työpaikka Jennylle ja hänen kaartilleen. Sillä jos joku tarvisee hyväksyntää ja sitä että on oman kroppansa kanssa sinut, niin se on juuri nuori itse. Sivustolla on varmasti paljon seuraajia joilla on kasvavia lapsia, he tietävät kuin vaikeaa lapsen kasvattaminen voi välillä olla, kun itsekään ei välillä tiedä mikä neuvoksi. Tässä olisi ollut hyvä foorumi vaihtaa mielipiteitä asiasta (koko kylä kasvattaa) mutta se ei nyt onnistu. Aihe ehkä on liian vaikea tai sitten rikkoo sivuston harmoniaa. Jenyn ja hänen sivustonsa filosofia on että hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, tämä sopii varmasti aikuiselle joka päättää omista asioista. Lasten kohdalla emme saa antaa asioiden mennä siihen pisteeseen että hän sairastuu eliniäksi jo viisitoista vuotiaana, vain sen takia että on omaksuttu joku filosofia lihavuuden koskemattomuudesta.  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Siis mitä? Saahan läskistä kirjoittaa, ja jos joku ei halua kirjoitusta sivuilleen, laita sellaiselle sivustolle, joka julkaisee.

Itse en ole elämäni aikana löytänyt läskistä kovinkaan suurta hyötyä ja projektina on vähentää läskiä pikku hiljaa. Läskiä ei voi jännittää joten miksi sitä pitäisi olla yli tarpeen? Näin keski-ikäisenä olen havainnut että turha läski on vain rasittava kantaa ja miehillä siitä voi olla monenlaista haittaa. Painoindeksi näyttää lievää ylipainoa kun kropassa on painoa 112 kg. Vuoden alusta on pudotettu 13 kg.

Toimituksen poiminnat