TapioKoskinen Natosta ja armeijasta "Tää polku ei vie minnekkään,nyt sen ..."

Päätöksen teon vaikeudesta

 

Päätöksen teon vaikeudesta

Veroista, pullovedestä tai lipun nostosta

 

Kyllä isä osaa

Entä sitten kun asia ei koskekaan vain mökki reissua? Meillä Suomalaisilla on aina ollut vaikeaa ottaa neuvoja toisilta vastaan, varsinkin jos olemme jonkunlaisessa asemassa. Pysymme siinä päätöksessä jonka olemme kerran ilmoille tuoneet ja siinä pysymme, vaikka itsekin jossain välissä huomaisimme että olisi sittenkin pitänyt kuulla toista. Tai jos joudumme päättämään tutun ja turvallisen, tai uudistuksellisen ja erilaisen väliltä, niin valitsemme ensimainitun. Sitäkin on liikkeellä että kun nähdään että homma on menossa toiselta totaalisen pieleen, niin katsotaan vierestä eikä varmasti neuvota.

Minä tuon esiin kolme esimerkki päätöstä joista viimeinen päätös koski minun ehdotusta. Yhteistä näillä kolmella on se että ne ovat ylhäältä annettuja  päätöksiä, ovatko päätökset oikeita vai ei, on kunkin itse pääteltävä.

 

Ensimmäisenä päätöksistä on vene- ja moottoripyörä vero. Hallitus on päättänyt että tällainen vero tulee nyt keväällä. Tätä tietenkin vastustetaan vahvasti kaikkialla muualla kuin hallituksessa (vaikka hallituksessa tässä asiassa on sisäinen oppositio niin, siitä vaietaan)  Vastustajien argumentit ovat hyviä ja vastustajien joukko suuri. Silti tässä esimerkissä päätöksen antaja ei peräänny missään asiassa. Mikään neuvo ei kelpaa, ei tästä luopuminen, ei sen siirtäminen odottamaan muita päätöksiä juttu kokonaisuudesta mistä tämä on yksi osa. Euro määräisesti pieni, mutta on menty julistamaan että koko hallitus on tämän takana. Eli tästä ei enää neuvotella. Tämä on hyvä esimerkki jääräpäisyydestä. Ei tuumaakaan periksi vaikka kyseessä olisi vain mökkiläisen: Vanha moottoripyörä, Terhi veneen ja Ewinrude perämoottorin saaminen verotuksen piriini.

Toinen päätös koskee Lahden MM-hiihtoja ja siellä urheilijoiden ja toimitsijoiden käyttämää juomavettä. Järjestäjät hukkasivat huikean mahdollisuuden markkinoida Suomalaista vettä ja kierrätys kulttuuria. Heidän valitsema ratkaisu ja sen perustelut ovat nyt joutuneet kovan kritiikin kohteeksi ainakin täällä Lahdessa. Järjestäjät tiesivät jo silloin kun kysyivät muilta mielipiteitä, että niillä ei ole mitään vaikutusta , jos ne ei käy sponssorien suunnitelmiin. Unohtivat kertoa ideoitsijoille, että kisat on jo myyty. Lahden-MM kisojen jälkeen maailmalla tiedetään että Suomessa osataan valmistaa maailman ekologisimmat paperirullien hylsyt. Sekä sen että Suomessa tarjoillaan vieraille Englantilaista vettä.

Kolmas päätös koskee Suomi Finland 100 toimikunnan tekemää päätöstä, minun ehdotuksestani: Itsenäisyyspäivän lipunnostoon. Ehdotin lipunnostosta tavallista juhlavampaa ja sitä että kaikki osallistuisimme siihen mahdollisuuksien mukaan. Tein ehdotuksen jo tammikuussa, vaikka on sama olisinko tehnyt sen vuosi sitten. Toimikunta on jo tehnyt oman päätöksen juhlien ilmeestä, eikä siihen ei meidän muiden tarvitse puuttua. En ollut vielä löytänyt Suomi 100 sivuilta sellaista tapaa viettää juhlapäivää mihin kaikki osallistuvat yhtä aikaa. Ehdotukseni oli kaikki mitä toimikunta halusi juhla vuodelta ja vähän enemmänkin mutta silti tuli hylätyksi näiden 12:sta henkilön toimesta. Ehdotus oli suunnattu kaikille 5.5 miljoonalle Suomalaiselle. Tämäkään ryhmä ei halua julkistaa kaikkia tulleita ehdotuksia. Eikä avata julkista foorumia ehdotuksille koska se veisi heiltä valtaa päättää asioista omien mieltymyksien mukaan. samalla mahdollisen omanhyödyn mahdollisuus olisi poistunut. Nyt voivat tehdä (myydä) päätöksiä ”sponssoreiden” kanssa kahden kesken, ilman että muut tietävät mitä heille on ehdotettu ja mitkä ehdotukset he ovat hylänneet ja millä perusteilla. Minä sain toimikunnalta päätöksen, niin olen kuulemma myymässä jotain, joillekin, en vain itse tiedä mitä myyn. Minä olen näilläkin sivuilla kirjoittanut aikaisemmin mitä ”myyn”. Jokainen voi itse päätellä olenko myymässä jotain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat