TapioKoskinen Natosta ja armeijasta "Tää polku ei vie minnekkään,nyt sen ..."

Tasavallan presidentin vastaus

Se oli sitten siinä !!!!!

Yritin jalostaa itsenäisyyspäivän viettoa, meille kaikille juhlavammaksi ja enemmän osallistuttavammaksi.Mutta valtiovalta ei asialleni lämpene. Ehkä heidän mielestä meille riittää: Lippu pihalla, Tuntemattoman uusinta, Pari kynttilää ja TV:sta linnanjuhlat

___________________________________________________
Vastaus viestiinne tasavallan presidentille
Kirjaamo@tpk.fi

Tänään, 14:35
Sinä 
TP/513/04.01/2017

Hyvä Tapio Koskinen 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastaanottanut viestinne, jossa kerrotte ehdotuksestanne Suomen juhlavuotta varten.

Kiitän viestistänne ehdotuksestanne.
Kuten olettekin huomioinut, Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelman sisällön suunnittelusta vastaa Suomi100-sihteeristö. Valitettavasti tasavallan presidentti tai presidentin kanslia eivät voi auttaa enempää hankkeenne osalta.

Omasta puolestani toivotan teille oikein hyvää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta.

Parhain terveisin,
Pete Pokkinen
Tasavallan presidentin erityisavustaja
_____________________________________________________

P.S Minä en luovuta minä menen ulos kun meidän talon lippu nousee 6.12. Syy siihen on kahdessa sukulaistemme passeissa joissa palvelusajat 456vrk+10kk/6vrk toisessa 380vrk+3v/4kk/29vrk
Paikkoja joissa nämä miehet sotivat. Kiestinki-Louhi, Karhumäki ja Ihantala. Jos kaksi miestä palveli Suomea yhteensä 2386 vrk:tta niin kyllä minä kestän kerran sataan vuoteen mennä ulos 10:ksi minuutiksi osoittamaan kunnioitusta, näille ja muille poismenneille.
Suomi Finland 100 toimikunta voi jatkaa rauhassa (pyydän anteeksi että kehtasin edes ehdottaa juhlaa joka olisi yhdistänyt kaikki 5.5 miljoonaa yhdeksi) ja ottaa hörpyt Thaimaaaisesta vai oliko se Arabian mukista.

P.S.S Olen kirjoittanut samasta aiheesta älle sivulle aiemminkin. Siinä kirjoituksessa on vastaus ehdotukseeni: Pääministerin ja ulkoministerin isännöimältä virastolta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Tapion ehdotus (http://tapiokoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2296...):

Ehdotus kaikille suomalaisille, koskien 100 vuotiaan itsenäisyyspäivän liputusta. Ehdotan, että lipunnostosta tehdään juhlallinen hetki johon kaikki osallistuvat mahdollisuuksien mukaan. Lipunnosto toimisi kunnianosoituksena, kiitoksena ja muistamisena jo poismenneille kaikille niille suomalaisille, jotka ovat olleet mukana tekemässä Suomesta sitä mikä se nyt on, mutta eivät ole enää keskuudessamme.

Käytännössä se tapahtuisi niin että joka talosta valitaan kaksi lipunnostajaksi ja muut asukkaat ovat pihalla nostossa mukana. Toimitaan alussa kuten suruliputuksessa eli nostetaan lippu ylös jonka jälkeen lasketaan puoleen tankoon. Tämän aikana pidetään minuutin hiljaisuus. Hiljaisuuden jälkeen vedetään lippu ylös. Tämän jälkeen Maamme laulu, laulettuna tai kuultuna (radio) Tilaisuus päättyy.

Minusta ehdotuksesi on hyvä enkä ymmärrä, ettei se ole saanut viranomaisvastakaikua. Jokainen meistä voi sen kuitenkin tehdä ilman herrojen apua.

Käyttäjän TapioKoskinen kuva
Tapio Koskinen

Aivan,nyt vaan harmittaa että viranomaiset vie tilanteen samaksi kuin 1917,jos tällainen populistinen vertaus sallitaan.Epäilen että syy miksi tämä ei käy valtiolle on Tähtitornin mäen itsenäisyyspäivän virallinen lipunnosto. Nämä ei kilpailisi ollenkaan toistensa kanssa.Mutta siellä jossain on nähty punaista ja kielletty lipunnosto minun ehdottamalla tavalla. mutta kuten sanoit voi sen tehdä ilman herrojen siunausta.Unohdin muuten lisätä että toinen mies ketä muistan ko juhlallisuudessa oli Ihantalassa 28.6-31.8.44.Ne ketkä tuntee historiaa tietää mitä se tarkoittaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ajatuksenahan se on hieno, mutta edellisessä vastauksessa on maininta lakien mukainen, ja Suomen lipusta käyttöineen on laissa säädetty. Olisi kai tarvittu uusi asetus, tässä sisäministeriön ohje lipun nostoon:

http://www.intermin.fi/fi/ministerio/suomen_lippu_...

Käyttäjän TapioKoskinen kuva
Tapio Koskinen

Ohje,En näe ehdotuksessani mitään mikä olisi ohjeita vastaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Käsittääkseni tämä, ts. osio suruliputuksesta:

Toimitaan alussa kuten suruliputuksessa eli nostetaan lippu ylös jonka jälkeen lasketaan puoleen tankoon. Tämän aikana pidetään minuutin hiljaisuus. Hiljaisuuden jälkeen vedetään lippu ylös.

http://tapiokoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/comm...

Käyttäjän TapioKoskinen kuva
Tapio Koskinen

Voisihan sen tehdä virallisestikin mutta, emme suruliputa itsenäisyyspäivänä vaan tavallan lippu "tervehtii" muistaa vainajia. Tässä on vähän sovellettu liputus käytäntöjä mutta en usko että näin toimien se ei loukkaisi ketään.

Toimituksen poiminnat