TapioKoskinen Natosta ja armeijasta "Tää polku ei vie minnekkään,nyt sen ..."

Suomi 100 vuotta-ohjelma jatkaa Suomettumista, ei vainajien kunnioittamiselle

Itsesensuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomettumiseen liittyy läheisesti myös termi itsesensuuri. Tässä yhteydessä sillä tarkoitetaan suomalaisten itse suorittamaa julkisen keskustelun valvontaa, jossa kaikki hiukankin Neuvostoliittoa kohtaan negatiiviseksi arvioitu aineisto joutui voimakkaan paheksunnan kohteeksi ja "Suomen ja Neuvostoliiton (Venäjän)välisiä suhteita" vahingoittavan materiaalin julkaisemisesta pyrittiin pidättäytymään

 

Kiitän, Valtioneuvoston kansliaa ehdotukseni juhlallisesta itsenäisyyspäivän lipunnoston torppaamisesta.

Olin ymmärtänyt aivan väärin Suomi 100-ohjelman sisällön ja mitä yhdessä tekeminen tässä yhteydessä merkitsee, nyt yritän selventää asian itselleni. Olisikohan pitänyt jättää edesmenneitten kunnioitus osuus pois. Koska moni varmasti yhdistää mielessään vainajien muistamisen itsenäisyyspäivänä sotiemme sankarivainajiin. Ja kaikkihan tietää ketä oli vihollisemme. Nyt jos me kaikki yhtäaikaisesti osoittaisimme kiitollisuuden Suomen edesmenneille rakentajille ja mahdollistajille. Niin joku muukin kuin Suomi 100-toimikunta pitäisi sitä mielenilmaisuna tai muistutuksena vanhaa vihollistamme Venäjää (ent. SNTL) vastaan. Mikäli toimikunta olisi antanut hankkeelle "virallisen" statuksen. Tässä asiassa jotkut ei näköjään vieläkään ole itsenäisiä. Ehdotukseni ei täytä edes hankkeen kriteereitä esim. Perusedellytyksiä ovat: kyse on erityisestä, itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvästä tai sitä juhlistavasta hankkeesta, hanke toteuttaa teemaa Yhdessä, liittyy johonkin kolmesta painopistealueesta: Suomen 100 vuotta, Suomi 2017.... Eihän hankkeeni sisältänyt mitään näistä, mitähän ajattelin. Yhdessä? ehdotushan koski kaikkia suomalaisia. Juhlavuoteen liittyvää ja juhlavaa? Saman aikainen lipunnosto,vainajien muistaminen, Maamme laulu. En tiedä miksi tämä ehdotus ei kelvannut juhlatoimikunnalle. Täysin ilmainen ja olisimme olleet hetken koko Suomi yhdessä. 

Tässä Valtioneuvoston kanslian vastaus hakemukseeni:

 Kiitokset ehdotuksestasi Suomi 100 -ohjelmaan. Valtioneuvoston kanslia on valitettavasti 18.1.2017 päätynyt siihen, ettei hakijan ”Työryhmä Kilotaisto” hanketta "Juhlallinen lipunnosto" voida liittää ohjelmaan, koska hakemuksen perusteella hankkeessa yksi tai useampi Suomi 100 -hankehallituksen asettamista perusedellytyksistä Suomi 100 -ohjelmaan liittämiselle ei täyty. Perusedellytyksiä ovat: kyse on erityisestä, itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvästä tai sitä juhlistavasta hankkeesta, hanke toteuttaa teemaa Yhdessä, liittyy johonkin kolmesta painopistealueesta: Suomen 100 vuotta, Suomi 2017 tai Suomen tulevaisuus, hankkeen pääasiallinen toteutumisaika on itsenäisyyden juhlavuosi 2017, sen keskeinen sisältö ei ole tuotteen tai palvelun myynti, ja hanke on hyvien tapojen ja lakien mukainen.

Viimeistä lausetta en ymmärrä ollenkaan. Mitähän tässä tarkoitetaan. Mitä myyn, mikä on isänmaallisuudessa hyvien tapojen vastaista tai mitä lakia ehdotukseni rikkoisi. Ehdotukseni on luettavissa tällä samalla sivustolla. Julkaisin sen edellis päivänä.

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat