TapioKoskinen Natosta ja armeijasta "Tää polku ei vie minnekkään,nyt sen ..."

Itsenäisyyspäivän lipunnosto

Lähetin allaolevan ehdotuksen Suomi 100 toimikunnalle, Kilotaisto haasteen/facebook.fi nimissä. Ehdotus oli Juhlallisesta lipunnostosta itsenäisyyspäivänä 2017. Siellä kysyttiin arviota tapahtuman osallistuja määrästä. Pistin luvun joka on päälle viisi miljoonaa. En tiedä onko luku liian suuri, sen aika näyttää. 

Ehdotus kaikille suomalaisille, koskien 100 vuotiaan itsenäisyyspäivän liputusta. Ehdotan, että lipunnostosta tehdään juhlallinen hetki johon kaikki osallistuvat mahdollisuuksien mukaan. Lipunnosto toimisi kunnianosoituksena, kiitoksena ja muistamisena jo poismenneille kaikille niille suomalaisille, jotka ovat olleet mukana tekemässä Suomesta sitä mikä se nyt on, mutta eivät ole enää keskuudessamme.

Käytännössä se tapahtuisi niin että joka talosta valitaan kaksi lipunnostajaksi ja muut asukkaat ovat pihalla nostossa mukana. Toimitaan alussa kuten suruliputuksessa eli nostetaan lippu ylös jonka jälkeen lasketaan puoleen tankoon. Tämän aikana pidetään minuutin hiljaisuus. Hiljaisuuden jälkeen vedetään lippu ylös. Tämän jälkeen Maamme laulu, laulettuna tai kuultuna (radio) Tilaisuus päättyy.

Mikäli haluaa lisätä liputuksen erityisluonnetta ja sen huomaamista niin sitä voisi lisätä viemällä (lipun nostaja) kynttilälyhdyn klo. 18.00 - 20.00 lipputangon juureen. Jokainen voi keksiä kynttilän poltolle oman merkityksen. Itse pitäisin sitä vain käytännöllisenä ja ajatukseen sopivana huomion lisääjänä, illan pimeyden takia.

Tässä olisi hyvänä apuna (kellottajana) joku radio kanavistamme. Saisimme tarkan ajan nostolle. Sekä mahdollisesti kuulisimme sen kautta maamme laulun.

Tässä voisi olla se hetki kun kaikki on yhdessä juhlistamassa juhlavuotta, samaan aikaan ja ”samassa paikassa”. Harva tilaisuus tarjoaa vastaavaa, näin vaivatonta ja edullista mahdollisuutta yhteishengen luomiseen. 

ehdotus on toteutuessaan varmasti kustannustehokkain juhlavuoden hengen toteutus.

Voihan olla että tilaisuus ei jollekin sovi. Syitä voi olla monia, itse en keksi syytä miksi edellä mainittu ehdotus ei voisi olla koko vuoden suurin ja juhlallisin teko meiltä kaikilta yhdessä. Joillekin tämä ei varmastikaan käy mutta toivoisin kommentteja onko ehdotus kohtuuton. Eli onko kunniakkaampaa vain kääntää kylkeä aamulla 6.12.2017 tai mennä ulos ja osoittaa kunnioitusta menneille sukupolville ja heidän teoille. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat