TapioKoskinen Natosta ja armeijasta "Tää polku ei vie minnekkään,nyt sen ..."

Keräys Venäjän ilmavoimille (vaivoille)

Vielä ehdottamastani keräyksestä. Olin tavallani tosissaan ajatuksesta viedä karttoja ja kompasseja Venäjän suurlähetystön portille. Kuvitelkaa mailman ja Venäjän reaktiota jos mailmalle leviää kuvia isoista kasoista karttoja ja kompasseja lähetystön portilla. Jotka Suomen kansa on kerännyt Venäjän armeijan eliitti ryhmälle jolla on käytössä yksiä mailman nykyaikaisimmista koneista. Mutta ei tiedä miten niillä lennetään loukkaamatta toisten rajoja. Jos mielikuvani toteutuisi kuvista jotka leviää mailmalla niin vaikutus on suurempi kuin hallituksen toimilla. Jotka edes mennyt Spede Pasanen kiteytti sketsissään missä Suomi menii valittamaan Neuvostoliiton toimista. Valta on vaihtunut mutta suhtautuminen muihin on edelleen sama "Mitä sitten". Itse lähtisn toteuttamaan ideaani että sunnuntaina kahden aikaan olisi kartat ja kompassit kasoissa portin pielissä ja saisi kuvat mailmalle miten Suomen kansa ojentaa auttavan kätensä naapurilleen. Mutta eihän mulla ole karttaa eikä kompassia mitä antaa poloisille eikä tällä poloisella olisi edes varaa matkustaa Helsinkiin. Toivottavasti muilla on.

P.S. Asiasta toiseen Mannerheimin laatan suttaajille Pietarissa. Harmittaako kun joku pesee sen puhtaalla vedellä mikä tulee puhdistamosta jonka Suomalaiset teille mahdollisti. Ai niin se vielä että viime kerralla kun Venäjä oli olemassa niin Pietarissa odotettiin (toivottiin) että Mannerheim tulisi pelastajaksi. Jos olen väärässä niin mitä sitten. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kirppu karhun tassulla on vain kirppu. Paasikiven tokaisu yhden itärajan kylän suojeluskunnan uhosta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eiköhän se Paasikivi ole työntänyt jo kauan sen verran horsmaa, että olisi Lintunen aika sinunkin palata 2000-luvulle?

Kirppu tassulla voi olla ihan sama, mutta kirppu aivoissa tai korvassa voi juoksuttaa isotkin elukat rotkoon.

Eli ei Paasikiven logiikka ihan loppuun asti ole pureskeltu. Itäpelko sumensi myös hänen järjenjuoksuaan, mikä näkyy edelleen olevan vallitseva trendi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vaikka koko Suomen armeijakin lasketaan mukaan, ei taideta olla juuri hiirtä suurempia. Siksi liittoutumalla saadaan uskottavaa vastusta karhulle. Karhustaskaan ei olisi mitään vaaraa, jos se vaan pysyisi aidan omalla puolellaan. Viime aikoina näin ei valitettavasti ole ollut.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Sinänsä idea on hauska, hyvä ja toteuttamiskelpoinen.

Voit kyllä tehdä sen itsekin. Pyydä joku median edustaja paikalle ja vie muutama vanha karttapohja ja kompassinrähjä edustuston eteen ja kerro juttusi. Yritä vähän ennen sitä tavoittaa joku edustustosta ja kerro että sinulla olisi muutamia suunnistusvälineitä luovutettavaksi Venäjän ilmavoimille ettei heidän tarvitse lennellä Suomessa. Jos kukaan ei tule ottamaan lahjaa vastaan, sehän on venäläisten murhe.

Kun etukäteen vielä selvität poliisilta, onko kyse heidän mukaansa mielenosoituksesta vai voitko ilman muita ilmoituksia toimia kuvatulla tavalla, olet varmistanut selustasi. Eiköhän joku media ymmärrä, että kyse on parhaassa tapauksessa kansainvälisen tason jutusta ja vinoilusta.

Käyttäjän TapioKoskinen kuva
Tapio Koskinen

Majuri oli ymmärtänyt ideani perimmäisen tarkoituksen oikein. jos tarina leviää mailmalle niin Venäläiset lentäjät miettivät pari kertaa kannattaako siipi tunnuksia käydä nolaamassa kremlin pyynnöstä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näinpä. Mutta miksi luopua hyvästä ajatuksesta: "Itse lähtisn toteuttamaan ideaani että sunnuntaina kahden aikaan olisi kartat ja kompassit kasoissa portin pielissä ja saisi kuvat mailmalle miten Suomen kansa ojentaa auttavan kätensä naapurilleen."

Toki tuo kampanja kannattaa toteuttaa huomenna sunnuntaina kutakuinkin tämän alkuperäisen linjauksesi nuotein ja koordinaatein. Lahjoitukset voi tosin jättää myös digitaalisesti esim. sähköpostitse, jos ei pääse paikalle mutta haluaa osallistua kv. huomiota herättävään somehypehappeningiin: " Lähetetään kaikki käytöstä jääneet kompassit ja vanhat karttakirjat Venäjän ilmavoimien käyttöön. Eihän se ole lentäjän vika jos huipputeknisestä laitteesta on suunnistusvälineistö jäänyt pois. Lahjoitukset voi varmasti jättää Helsingissä sijaitsevan Venäjän suurlähetystön portin ulkopuolelle ei sisäpuolelle koska raja menee siinä. Eli kunnioita toisen rajoja vaikka naapurisi ei niistä välitäkkään. p.s. Muista tarkistaa lahjoittamasi kartan ilmestymis vuosi."
> http://tapiokoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2240...

Tuosta vuosilukuhuomautuksestasi tuli mieleen, että vielä joitain aikoja sitten vuotta 1947 ennen painettuja karttoja ei Suomessa oikein saanut mistään eikä niitä suomettuneisuuden kultavuosina varsinkaan julkisesti saanut esittääkään tai kopioida ilman Kansallisarkiston lupaa. Nyttemmin sensuurista on luovuttu ja upeita kartta-aineistoja saa digitaalisina vapaaseen käyttöön, ks. yo. linkin taa.

Toimituksen poiminnat